BEMUTATKOZÁS

Varázsmuzsika / Zaubermusik együttesünket 2014-ben alapítottuk azzal a céllal, hogy az óvodás és kisiskolás korosztály számára minőségi zenei élményt nyújtson. Kreatívan összeállított programjaink során a gyerekek a muzsika varázsával önfeledten barangolhatnak a játék és a mese birodalmában. Ma, amikor mindenhonnan nagyon sokszínű és sokféle minőségű zenei élményben részesülünk – sokszor akaratunk ellenére is, fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek abban az életkorban, amikor nagyon érzékenyek, nyitottak, és még könnyen alakítható az ízlésük, minőségi, élő zenei élményekben részesülhessenek. Hogy mindezt be tudják fogadni, képzett zenepedagógusokból álló együttesünk műsora élményszerűen, játékosan és sok mozgással, művészi színvonalon közvetíti számukra anyanyelven mind a magyar, mind a német kultúrkincs gazdag tárházát. Célunk, hogy a gyerekek felszabadultan, aktívan játsszanak, énekeljenek velünk, ezért műsorunkat az óvodában tartjuk, hogy megszokott környezetükben, saját óvodai csoportjukban élvezhessék az előadást.

Tagjaink:

Rumann Hildegund

Zenetanár vagyok, a csellójáték örömeire tanítom a gyerekeket. Több évig tanítottam zeneiskolákban. Jelenleg hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozom alternatív módon a Szimfónia programon belül. Székesfehérváron hegedűs kollégámmal 2004-ben megalapítottuk első „óvodásegyüttesünket”, a Csudazenekart, mellyel több éven keresztül szerepeltünk városszerte. Hiszem, hogy aki zenével indul az életbe, valóban bearanyozza minden későbbi tevékenységét. Ezt igyekeztem átadni, öt gyermekemnek is. Különösen nagy öröm számomra az óvodás korúakkal együtt énekelni, zenélni, mivel ők még szabadon, egész lényükkel tudják átélni a muzsika varázsát.

Mescha Zsuzsanna

A zene szeretete a bölcsőtől fogva kísér életutamon, már akkoriban hallgathattam német népdalokat édesapámtól. Majd’ húsz éves zeneiskolai tanulmányaim során a szoprán és altfurulya, később az oboajáték rejtelmeibe vezettek be tanáraim, lehetőségem volt több éven keresztül fúvós és vonószenekarban is játszani. A mai napig kórusban éneklek. Egyetemi éveim alatt alapfokú néptánc- és gyermekjáték-oktató lettem. Immár német-magyar szakos tanári diplomával a kezemben, három gyermek édesanyjaként végeztem el Kokas Klára, egykori Kodály-növendék zenepedagógiai kurzusát. Mindig is vonzottak az alternatív pedagógiai megközelítések, így osztálytanítói diplomát szereztem a solymári Waldorf-tanárképzésen. A 3-7 éves korú gyermekek tiszta tekintete, nyíltsága igéző számomra, és egyben felelősséget is ébreszt: mit mutatok meg és mit adok át nekik? Nagy öröm számomra minden egyes alkalom, amikor felcsillan a szemük, amikor együtt varázsolunk, játszunk, táncra perdülünk.